Horen, zien en ...

blog door Karen Janssen

Je kent ze wel, die drie aapjes op een rij. De ene bedekt zijn ogen, de andere zijn oren en de andere zijn mond.
Horen, zien en zwijgen…

In mijn tuin zitten er zo drie stenen trolletjes op een rij. Als ik naar dit trio kijk, voel ik spontaan een kinderlijke nieuwsgierigheid in me opkomen. Het is alsof ze vol verwondering de wereld aanschouwen terwijl ze één van hun zintuigen afsluiten voor alles wat buiten hen gebeurt.

DSCN3031.JPG

Als ik even stilsta bij die nieuwsgierigheid, dan komen volgende woorden in me op: ontdekken, brandend verlangen, nieuw, verwondering, inspiratie… Het lijstje is eindeloos. Zo ook de kracht van nieuwsgierigheid.

Kan jij je de laatste keer herinneren dat je vanuit nieuwsgierigheid je oren spitste?

Of vol verlangen een nieuwe smaak op je tong liet smelten?

Of vol verbazing de herfstkleuren op je netvlies liet vallen?

Het vraagt verwondering en verlangen om de dingen steeds als nieuw te ervaren zoals ze zijn. En deze verwondering zorgt ervoor dat er iets creatief, fris en vernieuwend in onszelf wordt wakker gemaakt. Zin om op ontdekking te gaan naar de mogelijkheden, de kansen, de nieuwe inzichten.

Het moment dat je op een nieuwe plek gaat wonen en vol inspiratie zit om alles in te richten. Een boeiende persoon die je pad kruist en jou aan zijn lippen gekluisterd houdt met interessante verhalen. Of de ontdekking van een nieuwe passie, waar je maar niet genoeg van kan krijgen en elk moment van de dag zou willen in investeren.

Het is vanuit deze nieuwsgierigheid dat Karen en Ilse de workshop ‘Breng jezelf in beeld en beweging’ hebben gecreëerd. Een warme uitnodiging om met een frisse blik te gaan creëeren en belichamen wat jou uniek maakt. Trouwens het woord curieus in het Frans, betekent niets meer dan nieuw, uniek of anders. En dat is waar creatie nu net om gaat. Vanuit jouw eigenheid iets vormgeven. Want in ieder van ons zit een kunstenaar verborgen.

Een verrassende en intuïtieve workshop waar je al spelend je creativiteit gaat (her)ontdekken, deze kan belichamen en vorm geven. Via beeldende kunst, deelmomenten en bewegingsoefeningen laten we jouw creativiteit terug stromen.

Dus niet ‘Horen, zien en zwijgen’
maar wel ‘Horen, zien en creëren’.


Na dit weekend ga je naar huis met:

- Een eigen creatie over jezelf

- De ervaring om nog meer in je eigen kracht te gaan staan

- Manieren om je eigen creativiteit te laten groeien

- Manieren om te voelen en belichamen wat jij wil in je leven.


Breng jezelf in beeld en beweging, ervaringsgerichte creatieve workshop door Karen Janssen en ilse Minnebach 9-10 & 11 november 2018

Klik hier om je aan te melden.

I have no special talents, I am just passionately curious.”
Albert Einstein