Creëren in Ecolonie

Het is intussen al een dikke tien jaar geleden dat ik voor het eerst op Ecolonie was. Ik werkte toen al een tijdje als vormingscoördinator en vond het tijd voor een time out. Ik had behoefte aan avontuur, aan nieuwe mensen ontmoeten, aan een andere versie van mezelf tegenkomen. Ik had geen betere keuze kunnen maken dan me aansluiten voor de cursus 'De kunst van het creëren' op Ecolonie. De beschrijving op het internet sprak me ontzettend aan en alles in mij zei: 'Ja, gaan!' Uiteraard zei er ook vanalles in mij: 'Zou je dat wel doen? Je kent er niemand. Het is toch een eindje rijden in je eentje.' Maar na wat extra aanmoediging van liefdevolle vrienden, stapte ik in mijn wagen, on the road for a new adventure!
Het werd een week om nooit meer te vergeten. De cursus werd gegeven door Henkjan, een inspirerend man, één van de trekkers van Ecolonie, die vanuit eigen ervaring veel kon delen over de kunst van het creëren, de magie van het manifesteren. Hij loodste ons langs de geheimen van creëren, wat hij trouwens benoemde als leren fietsen. Het is een vaardigheid die iedereen kan, het wordt ons gewoon nooit goed geleerd. En zo leerden we scheppende wensen te formuleren, we leerden over de creatieve spanning en hoe daarmee omgaan, we leerden te creëren voor ons eigen plezier en niet voor de goedkeuring van een ander. Vooral dat laatste was voor sommigen een harde les.
We waren daar in de eerste week van april, en de weergoden waren ons goed gezind, want het was een week met fulltime zonneschijn en warme temperaturen en dat was welkom na een lange winter. 

In deze heerlijke omstandigheden leerde ik Ecolonie dus kennen, en het heeft mijn hart gestolen. Het lekkere eten uit eigen groentetuin, de fijne gesprekken aan de gemeenschappelijke tafel, de geitenboerderij, heerlijke wandelingen door de omliggende bossen, de grote zilverweide met breed uitzicht, de prachtige kruidentuin, het creatieve atelier, het mooie meertje op wandelafstand, de samenwerking tussen bewoners en vrijwilligers, de inspirerende gebouwen,... ik kan blijven opsommen.
Het hele domein ademt liefde uit, creativiteit, ontspanning en wellbeing. Ik bezocht het een tweede keer in de winter, even magisch, en dan nog eens in de herfst.

Mijn hart vult zich met vreugde omdat ik deze magische plek met jullie mag delen en hier samen met mijn SoulSister Kristina onze eerste retreat Poort van Creatie mag organiseren.

Ecolonie 2.JPG

Een week vol met inspirerende, bekrachtigende en ontspannende activiteiten met als doel: jouw kracht verhogen, vreugde vermeerderen, creativiteit laten stromen.

Ben je benieuwd?

Meld je aan voor de gratis en gezellige info-avond op woensdag 25 april om 19u30 in Berchem.

We beantwoorden al jouw vragen en laten je al proeven van wat het retreat in petto heeft.
Mail naar heidi@livingsessions.be. Meer over het retreat vind je hier.