SOULCOLLAGE®

Ontdek je wijsheid, verander je wereld!

SoulCollage® is een creatieve manier om met je eigen wijsheid in contact te komen. Het maakt het onbewuste bewust.
Tijdens een workshop ga je aan de slag met allerlei prenten. Je verzamelt op intuïtieve wijze de prenten die jou aanspreken, je hoeft niet te weten waarom dat zo is. Daarna ga je de prenten samenbrengen in collages, waarbij je probeert één energie per kaart te verbeelden. Zo maak je één, twee of meer persoonlijke collage-kaarten.

Vervolgens ga je via een bijzonder proces op ontdekking naar wat de kaarten jou te vertellen hebben. Je stap als het ware in je kaart en laat iets of iemand op jouw kaart aan het woord. Je zin beginnen met ‘Ik ben diegene die’ , dat helpt je om in de kaart te blijven en niet over de kaart te gaan praten. Het is een oefening om op deze manier te spreken, maar hoe meer je jezelf hierin vrij laat en de kaart 'laat spreken', hoe verrassender vaak wat ze je te vertellen heeft. En zo leer je jezelf beter beter kennen, op jouw tempo. Niemand interpreteert de kaart voor jou, het is je eigen wijsheid die je aanboort.

In de groep geef je steun aan elkaar, door voor elkaar te noteren wat de kaart vertelt en door aanwezig te zijn als iemand zijn of haar kaart leest.

Wat zijn de voordelen van SoulCollage®? 

* Het is een eenvoudige werkvorm, voor iedereen toegankelijk.
* Het moedigt je aan je te verbinden met je intuïtie en je logisch verstand even los te laten.
* Je verbindt je met je creativiteit en nodigt je innerlijke kunstenaar uit om te spelen.
* Je vindt antwoorden op dat wat je bezighoudt.
* Je werkt aan je persoonlijke groei en en leert de verschillende delen van jezelf aanvaarden.
* Je maakt plezier en ervaart steun van de groep.

SoulCollage®SALON

Het Salon is er speciaal voor wie reeds een introductieworkshop SoulCollage® heeft gevolgd en er niet genoeg van kan krijgen om kaarten te maken én ze te lezen en hier graag de steun van de groep bij heeft. Je krijgt dus geen uitleg over hoe het proces werkt, maar gaat gezellig en spontaan aan de slag om kaarten te maken of samen te lezen. Gemoedelijk zoals het er in een salon aan toe kan gaan.

HEIDI LAMBRECHTS

Ik ben gecertificeerd SoulCollage® Begeleider sinds mei 2013. SoulCollage® is een inspirerende, laagdrempelige methode die ik ook in mijn eigen leven gebruik.
Het blijft een plezier om mensen hun gezicht te zien oplichten na een workshop. Vaak hoor ik dat de workshop veel in gang heeft gezet, dat de kaarten thuis nog op een zichtbare plek staan. Mensen worden geraakt en krijgen heldere inzichten door deze plezierige, eenvoudige workshops. En je hoeft er geen kunstenaar voor te zijn!


Grondlegster

De grondlegster van SoulCollage® is Seena B. Frost. Zij is in januari 2016 overleden op 83 jarige leeftijd.

SCLogo_Transparent.png

BIJ JOUW THUIS

Op vraag geef ik deze workshop ook bij jou thuis, voor een verjaardagsfeestje of om eens op een andere wijze samen te komen met vrienden. Contacteer me voor meer informatie.

Mijn verjaardag vieren, daar hoort voor mij een feestje bij met lieve vriendinnen. SoulCollage® is voor mij een manier om ongedwongen, stil bij elkaar te zijn, samen te zoeken, knippen, plakken. En daarna uit te wisselen wat de kaarten ons te vertellen hebben. Deze rijkdom in mensen was voor mij een prachtig verjaardagsgeschenk. En bovendien gaf ik mijn gasten ook een geschenk mee naar huis: de kaarten die ze zelf maakten. Ik vond het een rijke namiddag die nazindert. Als we mekaar nu ontmoeten, gaan de gesprekken soms nog over de kaarten: waar in huis ze staan, wat ze blijven vertellen, hoe ze meegaan doorheen het leven.”  *Petra VDB