Back to All Events

Lentegeheimen * Vertelavond

Sprout Woman * Sam Nagel

Sprout Woman * Sam Nagel

Je ruikt het in de lucht, de aarde wordt wakker...Mmmm... Jij ook?
Het is lente equinox, Ostara bij de Kelten. Alles draait om evenwicht. Hoe is het met de balans tussen jouw dag en nacht? Wat heb jij nog nodig om het voorjaar in jou te laten sprankelen? Laat je inspireren door oude spannende verhalen van onze voorouders. Over de es Yggdrasil, waaronder de drie Nornen het lot bepalen. En wat heeft de els te maken met Robin Hood, de god Bran en de ketel van inspiratie?  

 “Grappig en diepgaand. Puur, wild en authentiek. “

“Ik heb nog nooit iemand zo een verhaal horen vertellen….en  hoe je dat bracht”

Kom reis mee 

naar de oude tijden 

op een eiland

een heiligdom 

omzoomd door elzen, 

beschermd door elfen, 

waar de normale wetten van de tijd en ruimte niet golden.

Hier woonden de priesteressen 

ook wel elvinnen genoemd. 

Als je er al heen durfde gaan,

je kwam er niet onveranderd van terug. 

 

Lien Van Camp spint voedende oude verhalen, symboliek en oude kennis aan elkaar tot een sappig geheel dat je misschien instant zin geeft om een magisch lentedansje te doen rond een oude boom.

Voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar. 
Prijs:  18€, lekkere lentedrank inbegrepen. (jonger dan 18 betaal je 15€)
Schrijf tijdig in want de plaatsjes zijn beperkt!

Meer over Lien:

“Ik geloof in de kracht van verhalen om te transformeren, voeden en inspireren. Voor mij is vertellen de kunst en het ambacht van het juiste verhaal op de juiste plek. Oude verhalen en mythen gaan al zò lang mee en raken iets ouds in ons waar we terug naar op zoek zijn: verbinding, eenvoud en oorsprong. Verhalen vertellen zit me in het bloed. Ik werd erdoor gevoed op de Steinerschool. Ze brachten me bij onderzoek in Mexico naar de oorsprong en het gebruik van oude mythes in politiek (2002 La Llorona) en bij de studie van Culturele Antropologie (2005). De bardenopleiding bij Obod scherpte mijn intuïtie, het werken met de vier elementen en de Keltische roots. Ik leerde wat een bard eigenlijk is. Mytholoog Dr Martin Shaw trainde me in Storycarrier zijn.  Ik ondersteunde gedurende twee jaar sjamane Martine Hertoghs het traject De Ontembare vrouw zijn met verhalen. Ook geef ik Mythemedicijn workshops, faciliteer Vrouwencirkels en een traject voor moeders en dochters Celebration days for girls en Ontpop.  En ondertussen vertel ik verder, ook in mijn werk als taaltrainer Frans en Spaans gebruik ik verhalen als middel tot taalverwerving.”

Earlier Event: March 9
Rise and Shine
Later Event: March 24
Heart Gathering